Udostępnianie spraw innym użytkownikom Vault

Gdy używasz Google Vault do pozyskiwania danych elektronicznych z Google Workspace organizacji, możesz udostępnić sprawę innym osobom pracującym nad tym samym projektem. Asystent prawny może na przykład utworzyć sprawę i wyszukać dane, a następnie zapisać zapytanie. Asystent może następnie udostępnić sprawę innym osobom, aby mogły one uzyskać dostęp do zapisanego zapytania i wyświetlić oraz wyeksportować wyniki wyszukiwania.

Komu można udostępniać sprawy

  • Sprawy możesz udostępniać tylko osobom, które mają konto w Twojej organizacji. Aby udostępniać sprawy użytkownikom spoza organizacji, administrator Google Workspace musi utworzyć dla nich konto.
  • Aby otwierać sprawy, konta, którym udostępniasz sprawy, muszą mieć uprawnienia Vault. Więcej informacji
  • Twoje uprawnienia w Vault mogą umożliwiać udostępnianie spraw tylko osobom w określonych jednostkach organizacyjnych i ich jednostkach podrzędnych.

Udostępnianie sprawy

  1. Zaloguj się na vault.google.com.
  2. Kliknij Sprawy.
  3. Kliknij sprawę, którą chcesz udostępnić.
  4. W prawym górnym rogu kliknij Udostępnij tę sprawę .
  5. Aby udostępnić sprawę za pomocą linku, kliknij Kopiuj link do schowka i wklej link do wiadomości dla współpracowników.
  6. Aby udostępnić sprawę za pomocą automatycznie wygenerowanego e-maila Vault, wpisz adresy e-mail i włącz powiadomienie e-mail.
  7. Kliknij Zapisz.

Sprawdzanie, komu udostępniono sprawę

  1. Zaloguj się na vault.google.com.
  2. Kliknij Sprawy.
  3. Kliknij sprawę, którą chcesz sprawdzić.
  4. W prawym górnym rogu kliknij Udostępnij tę sprawę .
  5. Sprawdź listę w sekcji Kto ma dostęp w wyskakującym okienku Ustawienia udostępniania.

Zatrzymywanie udostępniania sprawy

  1. Zaloguj się na vault.google.com.
  2. Kliknij Sprawy.
  3. Kliknij sprawę, której nie chcesz już udostępniać.
  4. W prawym górnym rogu kliknij Udostępnij tę sprawę .
  5. W sekcji Kto ma dostęp obok konta, z którym chcesz przestać udostępniać, kliknij Usuń współpracownika .

    Dopóki w następnym kroku nie klikniesz Zapisz, możesz cofnąć to działanie, klikając Przywróć dostęp współtwórcy .

  6. Kliknij Zapisz.