De status van uw instellingen voor Groepen controleren

Pagina Beveiligingsstatus

Ondersteunde versies voor deze functie: Frontline Plus, Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Enterprise Essentials Plus. Versies vergelijken

Op de pagina Beveiligingsstatus kunt u de configuratie van de instelling Groepen maken en lidmaatschap controleren.

Groepen maken en groepslidmaatschap

U kunt deelopties instellen voor uw domein(en) voor Google Groepen door openbare toegang aan of uit te zetten en door gebruikers wel of niet toe te staan groepen te maken.

Bekijk de tabel hieronder voor meer informatie.

Instelling Groepen maken en groepslidmaatschap
Status Hiermee wordt aangegeven of de optie voor delen voor Groepen is geconfigureerd voor uw domein(en), zodat de toegang tot Groepen is ingesteld op privé en alleen domeinbeheerders groepen kunnen maken.
Aanbeveling U kunt openbare toegang tot Groepen inschakelen en gebruikers in uw organisatie toestaan groepen te maken. Houd er echter rekening mee dat u hiermee meer risico loopt op datalekken.
Deze instellingen configureren

Ga in de Google Beheerdersconsole naar Apps en dan Google Workspace en dan Google Groepen voor bedrijven en dan Instellingen voor delen.

Zie Opties voor delen instellen voor meer informatie en instructies.

Opmerking: Zelfs als de toegang tot Groepen is ingesteld op privé, kunnen groepsleden nog steeds e-mails krijgen van gebruikers buiten het domein. Als u het risico op e-mailspoofing en phishing/whaling wilt verkleinen, kunt u inkomende e-mails van buiten het domein uitzetten (deze worden in een moderatiewachtrij geplaatst om te worden goedgekeurd door de groepseigenaar als de instelling uitstaat). Haal het vinkje weg voor Groepseigenaren kunnen inkomende e-mail van buiten de organisatie toestaan (zie Opties voor delen instellen voor meer informatie).

Gevolgen voor uw gebruikers Uw gebruikers kunnen geen groepen maken (alleen domeinbeheerders kunnen dit) en alleen gebruikers binnen het domein hebben toegang tot groepen. Opmerking: Als u deze instelling wijzigt, wordt deze niet gewijzigd voor bestaande groepen. Met andere woorden: een groep met externe leden blijft deze leden houden, zelfs als de toegang wordt ingesteld op privé.