Archiwizowanie subskrypcji dla 1 użytkownika

Ta funkcja jest dostępna w tych wersjach: Business Starter, Business Standard i Business Plus; Enterprise Standard i Enterprise Plus; Education Fundamentals, Education Standard i Education Plus. Porównaj wersje

Jeśli Twoja subskrypcja obejmuje więcej niż 1 użytkownika, przejdź do artykułu Archiwizowanie kont byłych pracowników.

Jeśli masz abonament Google Workspace dla 1 użytkownika, możesz zarchiwizować subskrypcję zamiast ją anulować. Gdy zarchiwizujesz subskrypcję, zachowasz dane i w dowolnym momencie możesz wznowić aktywną subskrypcję.

Co się stanie z moim kontem i danymi?

  • Po zarchiwizowaniu subskrypcji nie możesz zalogować się na zarządzane konto Google w żadnym systemie. Nie będziesz też mieć dostępu do powiązanych usług Google Workspace, takich jak Gmail, Kalendarz Google i Dysk. Nie będziesz też otrzymywać nowych e-maili ani zaproszeń z kalendarza.

  • Google bezpiecznie przechowuje dane z usług Workspace. Jeśli masz licencję na Google Vault lub abonament na zarchiwizowane konto użytkownika obejmujący Vault, Twoje dane są chronione zgodnie z regułami przechowywania i blokadami Vault. Możesz też wyszukiwać i eksportować dane. Więcej informacji

  • Twoje dane pozostaną w regionie danych, który ustawisz. Szczegółowe informacje znajdziesz w artykule Wybieranie położenia geograficznego na potrzeby przechowywania danych.

  • Reguły ochrony danych w ramach zapobiegania utracie danych (DLP) na Dysku nadal działają w odniesieniu do Twoich danych. Więcej informacji znajdziesz w artykule Informacje o DLP na Dysku.

  • Jeśli masz licencję na subskrypcję dodatku, na przykład Vault czy Google Voice, zachowasz ją po zarchiwizowaniu konta. Jeśli nie potrzebujesz już subskrypcji dodatku, możesz usunąć licencję. Dowiedz się więcej o usuwaniu licencji.

  • Opłata miesięczna zostanie zmieniona na cenę za zarchiwizowane konto użytkownika w Twojej subskrypcji. Faktura jest wysyłana na Twój dodatkowy adres e-mail. Jeśli chcesz dodać lub zaktualizować dodatkowy adres e-mail, przeczytaj artykuł Wysyłanie ważnych wiadomości do innego konta administratora.

Przywracanie subskrypcji z archiwum

Jeśli cofniesz archiwizację konta, odzyskasz dostęp do wszystkich poprzednich usług i danych Workspace.

Aby przywrócić subskrypcję z archiwum:

  1. Zaloguj się w konsoli administracyjnej Google.
  2. Kliknij Aktywuj ponownie subskrypcję.