Aktivera eller inaktivera katalog

I katalogen för Google Workspace, Cloud Identity och Essentials finns kontaktuppgifter för alla i organisationen och delade externa kontakter. Du kan styra vilka typer av e-postadresser (primära, alias, domän) som ska delas och vilken profilinformation som ska göras tillgänglig i Google-tjänster. Om du konfigurerar katalogen ska du se till att den är inaktiverad (stäng av kontaktdelning). Du kan sedan aktivera det när du är redo.

Varför ska jag aktivera katalogen?

När katalogen är aktiverad:

  • Användarna kan hitta profilinformation i Google Kontakter och andra tjänster från Google.
  • Individuella adresser och gruppadresser autoslutförs när användarna anger dem.
  • När användarna pekar eller trycker på någons profilbild öppnas ett kort med personens profilinformation.
  • Google Kalender föreslår på ett smart sätt mötesrum baserat på plats och antal gäster. Mer information finns i Skapa byggnader, funktioner och kalenderresurser.
  • I Classroom kan eleverna skicka e-post till sina lärare och klasskamrater.

Vilka adresser delas?

När katalogen har slagits på kan personer i din organisation hitta:

  • alla användare i katalogen, eller användare i den anpassade katalogen som tilldelats deras organisationsenhet
  • gruppadresser som är inställda som synliga
  • kontakter som har delegerats till dem av andra.
  • Gästadresser

Vilken information delas aldrig?

  • Personliga kontakter som användare lägger till själva
  • personer som du stänger av eller tar bort
  • personer som du döljer från katalogen.

Vad delas när katalogen är inaktiverad?

Användarna kan se varandras uppgifter när de interagerar i Workspace även när Katalog är inaktiverat. Några exempel på scenarier:

  • När användare går med i ett Google Chat-rum kan de se varandras profiluppgifter.
  • I Classroom kan lärare och elever se kontaktuppgifter för andra användare i klassen. Läs mer om dina personliga uppgifter i Classroom.
  • Föregående exempel är inte en fullständig lista.

Inaktivera katalogen

Du slår vanligen av katalogen enbart under den första konfigurationen eller vid felsökning.

  1. Öppna menyn följt av Katalog följt av Kataloginställningar i Googles administratörskonsol.

    Kräver administratörsbehörighet för kataloginställningar.

  2. Klicka på Delningsinställningar följt av Kontaktdelning.
  3. Avmarkera kryssrutan Aktivera kontaktdelning.
  4. Klicka på Spara.
Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Aktivera katalogen och ange delningsalternativ

  1. Öppna menyn följt av Katalog följt av Kataloginställningar i Googles administratörskonsol.

    Kräver administratörsbehörighet för kataloginställningar.

  2. Klicka på Delningsinställningar följt av Kontaktdelning.
  3. Markera kryssrutan Aktivera kontaktdelning.
  4. Välj vilka e-postadresser som ska inkluderas i katalogen:
    • Visa alla e-postadresser: Visa användarens primära e-postadress och eventuella aliasadresser.
    • Visa enbart sekundära e-postadresser och e-postalias: Om användaren har en sekundär e-postadress (en adress som finns utanför domänen) eller ett e-postalias visas enbart den sekundära adressen och aliasadressen, inte användarens primära adress.
    • Visa endast primär e-postadress: Inkludera endast användarens primära e-postadress. Visa inte aliasadresser eller sekundära e-postadresser.
    • Visa enbart e-postadresser på användarens primära domän: Om du har ett domänalias visas e-postadresser på användarens primära domän. Dölj adresser från domänalias.
  5. Välj vilka profiler som ska visas i katalogen i Kontakter på webben. Om du har många domänprofiler eller externa kontakter visar du enbart vissa typer av profiler för att hitta adresser snabbare och göra så att katalogen laddas snabbare. Observera att gästkonton inte ingår i katalogen i Kontakter.

    • Visa enbart domänprofiler: Inkludera profiler för interna användare (personer med adresser på dina domäner) och uteslut eventuella externa kontakter. Obs! Den här inställningen visar fortfarande domändelade kontakter i autoslutför och sök.
    • Visa enbart domändelade kontakter: Inkludera endast delade externa kontakter.
    • Visa både domänprofiler och domändelade kontakter: Inkludera interna och delade externa kontakter.
  6. Klicka på Spara.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer