Som avancerad administratör för organisationen kan du låta användare, gäster och administratörer lägga till sina egna uppgifter för lösenordsåterställning.
Innan du börjar
- Den här inställningen är aktiverad som standard för alla användare och gäster utom Google Workspace for Education-användare under 18 år. Det är enbart avancerade administratörer som kan aktivera inställningen för Google Workspace for Education-användare under 18 år.
- Återställning via telefon är aktiverat som standard för avancerade administratörer. Avancerade administratörer kan använda telefonåterställning även om inställningen är inaktiverad.
- Den insamlade återställningsinformationen kan användas för att hantera säkerhetsproblem, till exempel problem med inloggningar och omautentisering.
- Om en administratör inaktiverar inställningen efter att en användare eller gäst har lagt till sina återställningsuppgifter kan bara administratörer ta bort uppgifterna från användarens eller gästens sida i Googles administratörskonsol.
Tillåta att användarna lägger till återställningsuppgifter
Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.Innan du börjar: Läs om det behövs hur du tillämpar inställningen på en avdelning eller grupp.
-
I Googles administratörskonsol går du till menyn
Säkerhet
Autentisering
Kontoåterställning.
Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.
-
(Valfritt) Om du bara vill tillämpa inställningen på vissa användare kan du välja en organisationsenhet (används ofta för avdelningar) eller en konfigurationsgrupp (avancerat) vid sidan.
Gruppinställningar åsidosätter organisationsenheter. Läs mer
- Klicka på Återställningsuppgifter och markera relevanta rutor för att tillåta administratörer och användare att lägga till återställningsuppgifter för e-post eller telefon, eller båda, i sina konton.
-
Klicka på Spara. Du kan även klicka på Åsidosätt för en organisationsenhet.
Om du vill återställa det ärvda värdet senare klickar du på Ärv (eller Inte angivet för en grupp).
Obs! Ta omedelbart bort en användares återställningsinformation när hen lämnar organisationen eller om hens konto kan ha kapats. Mer information finns i Lägga till eller uppdatera en e-postadress eller ett telefon nummer för återställning.