Återställa en användare som nyss tagits bort

Du kan återställa ett användarkonto (inklusive administratörskonton) upp till 20 dagar efter att det har tagits bort. Efter 20 dagar raderas uppgifterna och det går inte att återställa dem.

Om användaren tidigare har stängts av eller om hens data har överförts visas hen som en avstängd användare. Om du vill ge dem åtkomst till sin data går du till Återställa en avstängd användare.

Obs! Läs mer om hur du raderar en användare från organisationen.

Innan du börjar

Du kan inte återställa en användare om...

  • Det har gått mer än 20 dagar sedan du raderade användarkontot.
  • du inte har någon tillgänglig användarlicens för tjänsten eller utgåvan som tidigare har tilldelats användaren.
  • domänen inte längre är tillgänglig eller har flyttats till ett annat Google Workspace-konto.

Om användarnamnet används

Om användarnamnet nu är kopplat till ett annat konto eller en annan grupp kan du fortfarande återställa användaren:

  1. Sök efter användarnamnet på administratörskonsolen. Mer information finns i Söka i administratörskonsolen. Obs! Gruppalias är inte tillgängliga i sökningar eller sökresultat.
  2. Om användarnamnet används av en aliasadress eller grupp ändrar eller raderar du gruppens användarnamn.
  3. Följ stegen nedan för att återställa användaren som tidigare använde det användarnamnet.

Återställa en användare och användarens data

Återställa en användare

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

Tips! På startsidan för administratörskonsolen kan du se det totala antalet nyligen raderade användare i avsnittet Användare. Om du vill gå direkt till sidan med raderade användare klickar du på numret och går sedan till steg 3.

  1. I Googles administratörskonsol går du till menyn följt av Katalog följt av Användare.

    Kräver lämplig behörighet för användarhantering. Utan rätt behörighet ser du inte alla de kontroller som behövs för att slutföra de här stegen.

  2. Klicka på Fler alternativ följt av Nyligen borttagna användare.
  3. Peka på användaren följt av klicka på Återställ.
  4. Läs igenom bekräftelsemeddelandet följt av klicka på Fortsätt.
  5. Välj en organisationsenhet att tilldela användaren till. Obs! Läs mer om hur organisationsstrukturen fungerar.
  6. Klicka på Återställ.

Obs! Det tar vanligtvis upp till 24 timmar innan ändringen träder i kraft, men i sällsynta fall kan det ta upp till fem dagar.

Återställa en användares tidigare tjänster och data

När du återställer en användare får hen åtkomst till alla sina tidigare tjänster och all sin tidigare data. Hur användarens tidigare tjänst återställs beror dock på antalet tjänster och typen av licenstilldelning du har med ditt konto.

  • En tjänst – om du bara har en Google-tjänst återaktiveras åtkomsten automatiskt för användaren när du återställer hen.
  • Flera tjänster med automatisk licenstilldelning – om du har fler än en tjänst återställs användarens åtkomst automatiskt för de tjänster som har automatisk licenstilldelning aktiverad. Mer information finns i Tilldela automatiskt en licens till varje användare i organisationen.
  • Flera tjänster utan automatisk licenstilldelning – om du har fler än en tjänst måste du manuellt tilldela om licenser för tjänster som inte har automatisk licenstilldelning aktiverat. Läs mer i Tilldela licenser på nytt.
  • Licenser för arkiverad användare – om användaren hade en licens för arkiverad användare (AA) måste du manuellt omtilldela denna licens för att säkerställa att användarens data och policy återställs korrekt. Läs mer i Hantera tidigare medarbetare och deras data.