Groepen of gedeelde contacten in het domein verbergen

Als directorybeheerder kunt u instellen welke Google-groepen en gedeelde contacten in het domein zichtbaar zijn voor andere gebruikers in uw organisatie. Wanneer een in een groep of gedeeld contact in het domein zichtbaar is voor een gebruiker, zijn de bijbehorende gegevens beschikbaar in de zoekresultaten en wordt het e-mailadres automatisch aangevuld in services als Gmail en Google Drive.

Voordat u begint: Raadpleeg indien nodig informatie over hoe u de instelling toepast op een afdeling of groep.

Update de zichtbaarheid van Workspace-resourcetype

  1. Ga in de Google Beheerdersconsole naar Menu en dan Directory en dan Directoryinstellingen.

    Hiervoor is het beheerdersrecht Directory-instellingen vereist.

  2. Klik op Zichtbaarheid van Workspace-resourcetype.

    Deze instelling kan worden beïnvloed door wijzigingen die u heeft aangebracht in Directory-instellingen en dan Instellingen voor delen.

    Als u bijvoorbeeld het vakje Alleen domeinprofielen weergeven aanvinkt, worden gedeelde contacten in het domein verborgen, zelfs als u ze zichtbaar probeert te maken met de instelling Zichtbaarheid van Workspace-resourcetype.

  3. (Optioneel) Als u wilt dat de instelling alleen geldt voor bepaalde gebruikers, selecteert u een organisatie-eenheid (vaak gebruikt voor afdelingen) of een configuratiegroep (geavanceerd).

    Groepsinstellingen overschrijven instellingen voor organisatie-eenheden. Meer informatie

  4. Vink in het gedeelte Zichtbaarheid de Workspace-resourcetypen aan die u gebruikers wilt laten zien.

  5. Klik op Opslaan. U kunt ook op Overschrijven klikken voor een organisatie-eenheid.

    Als u de overgenomen waarde later wilt herstellen, klikt u op Overnemen (of Niet ingesteld voor een groep).

    Het kan tot 24 uur duren voordat wijzigingen zijn verwerkt, maar meestal gaat dit sneller. Meer informatie

De directory aan- of uitzetten