Automatyczne przenoszenie zawieszonych klientów

Jeśli wszystkie subskrypcje Google Workspace klienta są zawieszone na ponad 60 dni, Google automatycznie przeniesie tego klienta z Twojego konta. W przypadku takiego klienta rozpocznie się okres prolongaty, co pozwoli użytkownikowi ponownie aktywować subskrypcje lub zapisać swoje dane, zanim Google anuluje konto.

W przypadku zawieszonych subskrypcji w ramach abonamentu rocznego / na czas określony 60-dniowy okres rozpocznie się dopiero po zakończeniu obowiązywania subskrypcji (jeśli nie została ona odnowiona).

Klienci, którzy nie zostaną przeniesieni

Konto klienta nie zostanie przeniesione do Google, jeśli:

  • klient ma co najmniej jedną aktywną subskrypcję;
  • klient ma subskrypcję Vault;
  • klient ma zawieszoną subskrypcję, ponieważ nie zaakceptował Warunków korzystania z usługi;
  • subskrypcja klienta została zawieszona przez Google;
  • klient ma tylko subskrypcję Chrome.

Konta klientów, które były zawieszone przez ponad rok, zostaną usunięte, a nie przeniesione do Google.

Pytania dotyczące automatycznego przenoszenia

Dlaczego Google wprowadza te zmiany?

Chcemy uniknąć przechowywania danych nieaktualnych klientów przez okres dłuższy niż ten określony w zasadach przechowywania

Czy otrzymam powiadomienie, jeśli przeniesiesz klienta do Google?

Tak. Gdy zawiesisz konto, otrzymasz wiadomość informującą, że w przypadku zawieszenia subskrypcji na ponad 60 dni klient może zostać przeniesiony do Google. Otrzymasz też 3 e-maile z przypomnieniami o możliwości przeniesienia klienta przez Google w celu zachowania zgodności ze standardowymi zasadami przechowywania.

Wysłaliśmy już sprzedawcom e-maila z informacją, że po 1 września 2022 r. rozpoczniemy czyszczenie kont klientów. Google nie wysyła oddzielnego powiadomienia o subskrypcjach, które były zawieszone na ponad rok, i zostaną usunięte, a nie przeniesione do Google.

Co mogę zrobić, aby zapobiec przeniesieniu klienta do Google?

Możesz aktywować zawieszoną subskrypcję, aby klient nie został przeniesiony do Google. Po aktywowaniu subskrypcji otrzymasz za nią fakturę.

Co się dzieje w przypadku przeniesienia klienta do Google?

Klient otrzymuje powiadomienie, że został przeniesiony do Google, ponieważ wszystkie jego subskrypcje były zawieszone przez ponad 60 dni. Jeśli klient chce aktywować subskrypcję, poprosimy go o skonfigurowanie płatności. Jeśli klient nie chce ponownie aktywować subskrypcji, może zapisać swoje dane. Po 60 dniach braku aktywności dane klienta zostaną usunięte.

Czy klienci zostaną powiadomieni o tych zmianach?

Nie, klienci nie zostaną powiadomieni o tych zmianach. Klienci sprzedawcy, którzy zostali przeniesieni do Google, otrzymają e-maila z informacją o przyczynach przeniesienia ich subskrypcji do Google.