Aktivera eller inaktivera delning av konversationer i Gemini-appen

Som administratör styr du om användarna kan dela sina Gemini-konversationer med andra, både utanför och inom organisationen. När du aktiverar konversationsdelning kan användarna dela chattar, Canvas-ytor och genererad media från Gemini-appen.

När en användare delar en konversation delas den dessutom som en ögonblicksbild av konversationen fram till den tidpunkten. Om mottagaren väljer att fortsätta chatten återspeglas inte ändringarna i ägarens chatt.

Användning av offentliga länkar för att dela konversationer är inaktiverat som standard. Om du aktiverar det och konversationer delas kan alla med länken läsa konversationen, även om länken inte delas med dem direkt.

Om du senare inaktiverar den här inställningen kan användarna inte längre dela länkar till konversationer. Tidigare delade länkar är dock tillgängliga tills de raderas från Gemini-appen. Mer information finns i Dela dina chattar från Gemini-apparna.

Använda Drive för att dela konversationer

Användning av Drive för att dela konversationer är aktiverat som standard. Dina delningsinställningar för Drive gäller för alla konversationer som delas från Gemini-appen. Om du till exempel inaktiverar extern delning i Drive kan användarna inte dela konversationer med personer utanför organisationen.

Aktivera eller inaktivera konversationsdelning

  1. I Googles administratörskonsol går du till menyn följt av Generativ AI följt av Gemini-appen.

    Kräver administratörsbehörighet till Gemini-inställningar.

  2. Klicka på Delning.
  3. Scrolla till Konversationsdelning och välj:

    • Tillåt konversationsdelning via länk. Användarna kan skicka offentligt tillgängliga länkar till sina konversationer. Alla som har en länk kan se konversationen.
    • Tillåt delning av konversationer via Drive. Konversationer delas via Google Drive. Endast användare som är inloggade på sina Google-konton kan öppna dem. Organisationens delningsinställningar för Drive gäller för alla konversationer.
  4. (Valfritt) Om du bara vill tillämpa inställningen på vissa användare kan du välja en organisationsenhet (används ofta för avdelningar) eller en konfigurationsgrupp (avancerat) vid sidan.

    Gruppinställningar åsidosätter organisationsenheter. Läs mer

  5. Klicka på Spara.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer