Automatisk överföring av avstängda kunder, Automatisk överföring av avstängda kunder, Automatisk överföring av avstängda kunder, Automatisk överföring av avstängda kunder

Om alla en kunds Google Workspace-prenumerationer har varit avstängda i mer än 60 dagar överför Google automatiskt kunden från ditt konto. Dessa kunder kommer att inleda en respitperiod och kan återaktivera sina prenumerationer eller spara sina data innan Google avslutar deras konto.

För pausade prenumerationer på års-/tidsbegränsad prenumeration börjar 60-dagarsperioden först efter att prenumerationens bindningstid har löpt ut, och om prenumerationen inte har förnyats.

Kunder som inte kommer att överföras

Din kunds konto kommer inte att överföras till Google om kunden har något av följande:

  • Minst en aktiv prenumeration
  • En Vault-prenumeration
  • En prenumeration som pausades eftersom kunden inte accepterade användarvillkoren
  • En prenumeration som stängdes av av Google
  • Endast en Chrome-prenumeration

Kundkonton som har varit avstängda i mer än ett år kommer att avslutas istället för att överföras till Google.

Frågor om automatiserade överföringar

Varför sker denna förändring?

Vi vill undvika att lagra data för inaktuella kunder utöver vår standardpolicy för lagring.

Kommer jag att få ett meddelande om ni överför en kund till Google?

Ja. När du stänger av ett konto får du ett meddelande om att kunden kan överföras till Google om prenumerationen är avstängd i mer än 60 dagar. Du får också tre e-postpåminnelser om att Google har möjlighet att överföra kunden från dig för att följa sin standardpolicy för lagring av konton.

Vi har redan skickat ett e-postmeddelande till återförsäljare för att meddela att vi kommer att börja rensa kundkonton efter den 1 september 2022. För prenumerationer som har varit avstängda i mer än ett år och kommer att sägas upp istället för att överföras till Google kommer du inte att få ett separat meddelande från Google.

Vad kan jag göra för att förhindra att en kund överförs till Google?

Du kan aktivera en pausad prenumeration så att kunden inte överförs till Google. Du debiteras för prenumerationen när den har aktiverats.

Vad händer när en kund överförs till Google?

Kunden meddelas att de har överförts till Google eftersom alla deras prenumerationer har varit avstängda i mer än 60 dagar. Kunden ombeds att konfigurera fakturering om de vill aktivera sin prenumeration. Om kunden inte vill återaktivera sin prenumeration kan de spara sina data . Efter 60 dagars inaktivitet raderas kundens data.

Kommer kunderna att informeras om dessa ändringar?

Nej, kunder kommer inte att meddelas om dessa ändringar. Kunder som vidaresålt prenumeration och överförs till Google får ett e-postmeddelande som förklarar varför deras prenumeration överfördes till Google.