Het delen van Gemini-vaardigheden aan- of uitzetten

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus en Google AI Pro for Education. Versies vergelijken

Als beheerder bepaal je of je gebruikers Gemini-vaardigheden kunnen delen. Een vaardigheid is een aangepaste tool waarmee gebruikers repetitieve taken kunnen uitvoeren. Als u gebruikers toestaat vaardigheden te delen, kunnen ze deze aangepaste tools naar andere mensen sturen.

Gedeelde vaardigheden worden opgeslagen in Google Drive. De instellingen voor delen van Drive zijn dus ook van toepassing op Gemini-vaardigheden. Dit betekent dat als u mensen toestaat documenten buiten uw organisatie te delen, ze ook Gemini-vaardigheden buiten uw organisatie kunnen delen. Meer informatie over Extern delen beheren voor uw organisatie

Hoe vaardigheden delen werkt in Google Drive

Drive slaat elke gedeelde vaardigheid op als zip-bestand, dus de standaard Drive-functies zijn van toepassing op gedeelde vaardigheden:

  • Drive-rechten: Als een gebruiker een vaardigheid niet meer deelt of de vaardigheid uit Drive verwijdert, kunnen andere gebruikers die vaardigheid niet meer gebruiken in Gemini.
  • Gegevensverlies voorkomen: Je kunt regels voor gegevensverlies voorkomen instellen om te bepalen hoe gebruikers vaardigheidsbestanden delen. Meer informatie over gegevensverlies voorkomen voor Drive.
  • Beperkingen voor downloaden, afdrukken en kopiëren: Je kunt voorkomen dat gebruikers gedeelde vaardigheden downloaden of kopiëren door die acties te beperken in Drive. Meer informatie over hoe je voorkomt dat gebruikers bestanden downloaden, afdrukken of kopiëren.

Vaardigheden delen aan- of uitzetten

  1. Ga in de Google Beheerdersconsole naar Menu en dan Generatieve AI en dan Gemini-app.

    Hiervoor is het beheerdersrecht Gemini-instellingen vereist.

  2. Klik op Delen.
  3. Selecteer bij Vaardigheden delen de optie Aan om gebruikers toe te staan vaardigheden te delen of selecteer Uit om te voorkomen dat gebruikers vaardigheden delen.
  4. (Optioneel) Als u wilt dat de instelling alleen geldt voor bepaalde gebruikers, selecteert u een organisatie-eenheid (vaak gebruikt voor afdelingen) of een configuratiegroep (geavanceerd).

    Groepsinstellingen overschrijven instellingen voor organisatie-eenheden. Meer informatie

  5. Klik op Opslaan. U kunt ook op Overschrijven klikken voor een organisatie-eenheid.

    Als u de overgenomen waarde later wilt herstellen, klikt u op Overnemen (of Niet ingesteld voor een groep).

Het kan tot 24 uur duren voordat wijzigingen zijn verwerkt, maar meestal gaat dit sneller. Meer informatie