Deze pagina is voor beheerders. Als u het delen van uw eigen bestanden wilt beperken, klikt u hier.
Ondersteund voor alle versies van Google Workspace, Cloud Identity en G Suite
Als beheerder kunt u bepalen hoeveel toegang gebruikers kunnen geven tot bestanden als ze worden gevraagd een bestand te delen. In de volgende situaties worden gebruikers gevraagd een bestand te delen:
- Als een gebruiker een Gmail- of Google Chat-bericht stuurt met een link naar een bestand dat niet is gedeeld met de ontvangers.
- Als een gebruiker iemand die geen toegang heeft @vermeldt in een reactie in een bestand.
- Als een gebruiker een bestand toevoegt aan een Google Agenda-afspraak en de gasten geen toegang hebben tot het bestand.
Als gebruikers bestanden delen waarvan ze niet de eigenaar zijn, worden de opties voor delen bepaald door de organisatie-eenheid van de bestandseigenaar. Als gebruikers veel bestanden delen, komen de opties uit de meest beperkende organisatie-eenheid.
Instellen hoeveel toegang gebruikers kunnen geven
-
Ga in de Google Beheerdersconsole naar Menu
Apps
Google Workspace
Drive en Documenten.
Hiervoor is het beheerdersrecht Drive en Documenten vereist.
- Klik op Instellingen voor delen > Opties voor delen.
-
(Optioneel) Als u wilt dat de instelling alleen geldt voor bepaalde gebruikers, selecteert u een organisatie-eenheid (vaak gebruikt voor afdelingen) of een configuratiegroep (geavanceerd).
Groepsinstellingen overschrijven instellingen voor organisatie-eenheden. Meer informatie
- Kies een optie bij Toegangscontrole:
- (Minst beperkend) Alleen ontvangers, uw organisatie, of openbaar: Gebruikers kunnen elke optie voor delen kiezen, zoals toegang geven aan iedereen die de link heeft. Deze optie is alleen beschikbaar als extern delen aanstaat voor uw organisatie en als u gebruikers toestaat bestanden te publiceren op het web.
- (Meer beperkend) Alleen ontvangers of uw organisatie: Gebruikers kunnen alleen toegang geven aan specifieke ontvangers of iedereen in uw organisatie die de link heeft.
- (Meest beperkend) Alleen ontvangers: Gebruikers kunnen alleen toegang geven aan specifieke ontvangers. Als het bestand is gedeeld met andere mensen, hebben die mensen nog steeds toegang.
-
Klik op Opslaan. U kunt ook op Overschrijven klikken voor een organisatie-eenheid.
Als u de overgenomen waarde later wilt herstellen, klikt u op Overnemen (of Niet ingesteld voor een groep).