Låsa grupper för att hålla data synkroniserad

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard och Frontline Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard och Education Plus, Enterprise Essentials Plus, Cloud Identity Premium. Jämför utgåvor

Som administratör kan du låsa en grupp i Google Grupper för att förhindra att den inte synkroniseras med en extern källa, till exempel en identitetsleverantör.

Om ett externt system till exempel är datakällan för gruppen kan datasynkroniseringar från källan skriva över ändringar som gruppmedlemmarna gör i Google Workspace. När du låser gruppen kan endast utvalda administratörer göra viktiga ändringar.

Om låsta grupper

När du låser en grupp kan endast utvalda administratörer göra följande:

  • Redigera gruppens namn, beskrivning, e-postadress och alias
  • Lägga till och ta bort gruppetiketter
  • Lägga till eller ta bort medlemmar
  • Tilldela medlemsroller
  • Ta bort gruppen
  • Ställa in en medlemskapsbegränsning
  • Ange ett nytt utgångsdatum för medlemskapet
  • åtkomstinställningar som styr medlemskapsändringar, till exempel vem som kan gå med i gruppen eller om medlemmar utanför organisationen ska tillåtas

När du låser en grupp påverkas inte vilka medlemmar som kan komma åt inställningar som ändrar innehåll, till exempel vem som kan lägga till eller visa medlemmar.

Roller som kan uppdatera låsta grupper

Följande roller kan göra ändringar i låsta grupper:

  • Avancerad administratör
  • Grupper admin
  • Gruppredigerare
  • Gruppredigerare (med ett villkor som inte omfattar säkerhetsgrupper)

Gränssnitt som tillåter att låsta grupper uppdateras

Rollerna i föregående avsnitt kan uppdatera en låst grupp i följande gränssnitt:

Obs! Låsta grupper kan inte uppdateras i Google Grupper.

Låsa eller låsa upp en grupp

Om du vill slutföra de här stegen måste du vara administratör med behörigheten Hantera låst etikett på gruppresurs.

  1. I Googles administratörskonsol går du till menyn följt av Katalog följt av Grupper.

    Administratörsbehörighet för Grupper krävs.

  2. Klicka på gruppnamnet följt av Gruppinformation följt av Gruppetiketter.
  3. Markera eller avmarkera rutan Låst.
  4. Klicka på Spara.