Ta bort eller blockera användare från en grupp

Den här sidan är till för administratörer som hanterar grupper för en organisation. Om du inte är administratör och behöver hjälp med att hantera dina egna grupper kan du gå till Utbildningscentret.

Som gruppadministratör kan du ta bort medlemmar från grupper i organisationen, oavsett om du har skapat gruppen eller inte. Du kan även blockera en användare från att gå med i en grupp.

Ta bort medlemmar från en grupp

Om du tar bort en medlem från en grupp får de inte längre e-post som är adresserad till gruppen. Om du tar bort en medlem tar du inte bort användarens konto.

Om du tar bort gruppägaren fungerar gruppen fortfarande. Som administratör kan du hantera gruppen eller överlåta äganderätten till en annan användare.

Via administratörskonsolen

  1. I Googles administratörskonsol går du till menyn följt av Katalog följt av Grupper.

    Administratörsbehörighet för Grupper krävs.

  2. Klicka på namnet på en grupp följt av Medlemmar.
  3. Gör något av följande:
    • Ta bort en medlem — peka på medlemmen och klicka på Ta bort
    • Ta bort flera medlemmar – markera rutorna bredvid medlemmarna och klicka på Ta bort medlemmar .
  4. Bekräfta genom att klicka på Ta bort medlemmar.

Använda Google Grupper

Kräver att du aktiverar Groups for Business
  1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Medlemmar till vänster.
  4. Peka på varje medlem du vill ta bort följt av markera rutan bredvid namnet.
  5. Klicka på Ta bort medlem följt av OK uppe till höger för att bekräfta.

Tips! Du hittar mer information om hur Google Grupper kan hjälpa dig hantera organisationens grupper i utbildningscentret.

Blockera en användare från en grupp

Använda Google Grupper

Kräver att du aktiverar Groups for Business

Blockera personer från en grupp för att förhindra att de deltar i gruppen. När du blockerar en person från en grupp kan personen se och söka efter den gruppen, men kan inte läggas till eller bjudas in att gå med såvida inte du tar bort blockeringen.

Meddelanden som skickas till en grupp levereras inte till blockerade användare. Blockerade användare saknar behörighet för att skicka meddelanden till gruppen.

Mer information finns i utbildningscentret: Blockera personer från en grupp