כמנהלים בקבוצות Google, אתם יכולים להסיר חברים מכל קבוצה בארגון, גם אם לא אתם יצרתם את הקבוצה. אפשר גם לחסום משתמשים כך שלא יוכלו להצטרף לקבוצות.
הסרת אנשים מהקבוצה
אם מסירים חבר מקבוצה, הוא לא יקבל יותר אימיילים שנשלחים לקבוצה. הסרת משתמש לא מוחקת את החשבון שלו.
בנוסף, אם מסירים את בעלי הקבוצה, הקבוצה עדיין פועלת. כמנהל מערכת, תוכל לנהל את הקבוצה או להעביר את הבעלות עליה למשתמש אחר.
שימוש במסוף Admin
-
במסוף Google Admin, לוחצים על סמל התפריט
ספרייה
קבוצות.
לשם כך נדרשת הרשאת אדמין בקבוצות.
- לוחצים על שם הקבוצה
חברים.
- מבצעים אחת מהפעולות הבאות:
- להסיר חבר אחד – מצביעים על החבר ולוחצים על הסרה.
- הסרת כמה חברים – מסמנים את התיבות לצד החברים ולוחצים על הסרת חברים
.
- לוחצים על הסרת חברים כדי לאשר.
שימוש בקבוצות Google
צריך להפעיל את Groups for Business- נכנסים לקבוצות Google.
- לוחצים על שם הקבוצה.
- בצד ימין, לוחצים על חברים.
- מצביעים על כל אחד מחברי הקבוצה שרוצים להסיר
מסמנים את התיבה שליד השם שלו.
- בפינה השמאלית העליונה, לוחצים על סמל ההסרה
אישור.
הערה: מידע נוסף על ניהול הקבוצות בארגון באמצעות קבוצות Google מופיע במרכז הלמידה.
חסימת משתמש מקבוצה
שימוש בקבוצות Google
צריך להפעיל את Groups for Businessאתם יכולים לחסום משתמשים מקבוצה כדי שהם לא יוכלו להשתתף בה. כשאתם חוסמים אנשים מקבוצה, הם יכולים לראות או לחפש את הקבוצה, אבל אי אפשר להוסיף אותם או להזמין אותם להצטרף אליה אלא אם אתם מבטלים את החסימה.
הודעות שנשלחות לקבוצה לא מועברות למשתמשים שהוצאו ממנה. למשתמשים מושעים אין הרשאה לשלוח הודעות לקבוצה.
איך עושים את זה? במרכז הלמידה יש הוראות לגבי חסימה של משתמשים מקבוצה.