Gruplar yöneticisi olarak, kullanıcıların kuruluşunuzun dahili gruplarına Uygulama Başlatıcı'da ve groups.google.com adresinde bulunan Google Gruplar uygulamasından erişip erişemeyeceğini kontrol edebilirsiniz. Bu kontrolü, Yönetici Konsolunuzda Gruplar İşletme Sürümü hizmetini kullanıcıların hesapları için etkinleştirerek veya devre dışı bırakarak yapabilirsiniz.
Gruplar İşletme Sürümü'nü etkinleştirdiğinizde, moderatörlü görüşmeler ve Ortak Çalışma Gelen Kutuları gibi özellikler de eklenir. Ardından, Google Gruplar'da gruplar oluşturma, gruplara erişme ve gruplarda çalışma ile ilgili kuruluş genelinde politikalar belirleyebilirsiniz.
Gruplar İşletme Sürümü'nü etkinleştirme veya devre dışı bırakma
Başlamadan önce: Hizmeti belirli kullanıcılar için etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak istiyorsanız kullanıcıların hesaplarını bir kuruluş birimine (erişimi bölüm bazında denetlemek için) veya bir erişim grubuna (farklı bölümlerdeki veya bölümler içindeki kullanıcılara erişim sağlamak için) yerleştirin.-
Google Yönetici Konsolu'nda Menü
Uygulamalar
Google Workspace
Gruplar İşletme Sürümü'ne gidin.
Gruplar İşletme Sürümü yönetici ayrıcalığına sahip olmayı gerektirir.
- Hizmet durumu'nu tıklayın.
-
Bir hizmeti kuruluşunuzdaki herkeste etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için Herkes için etkin veya Herkes için devre dışı'yı, ardından Kaydet'i tıklayın.
-
(İsteğe bağlı) Kuruluş birimi için bir hizmeti etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak istiyorsanız:
- Solda, kuruluş birimini seçin.
- Hizmet durumunu değiştirmek için Etkin veya Devre dışı'yı seçin.
- Aşağıdakilerden birini seçin:
- Hizmet durumu Devralındı olarak ayarlanmışsa ve üst kuruluştaki ayar değişse bile güncellenmiş ayarı korumak istiyorsanız Geçersiz kıl'ı tıklayın.
- Hizmet durumu Geçersiz kılındı olarak ayarlanmışsa üst kuruluştaki ayara geri dönmek için Devral'ı, üst kuruluştaki ayar değişse bile yeni ayarı korumak için Kaydet'i tıklayın.
Kuruluş yapısı hakkında daha fazla bilgi edinin.
- (İsteğe bağlı) Bir hizmeti farklı kuruluş birimlerindeki veya bir kuruluş birimindeki kullanıcılarda etkinleştirmek için bir erişim grubu seçin. Ayrıntılı bilgi için Erişim gruplarını kullanarak hizmet erişimini özelleştirme başlıklı makaleyi inceleyin.
Aşağıdaki koşullar söz konusu olduğunda ne olur?
Mevcut bir Yönetici konsolu grupları olduğunda
Gruplar İşletme Sürümü'nü etkinleştirdikten sonra, Yönetici Konsolunuzda daha önce oluşturduğunuz tüm gruplar, kullanıcıların Google Gruplar'daki Gruplar dizininde kullanılabilir hale gelir. Bir kullanıcının görebileceği gruplar, grubun görünürlük ayarlarına bağlıdır. Grupların görünmesi için 24 saate kadar bir süre gerekebilir. Mevcut gruplarınızın geçerli paylaşım ayarları korunur.
Gruplar İşletme Sürümü'nü devre dışı bırakma
Gruplar İşletme Sürümü'nü devre dışı bırakırsanız:
- Kuruluşunuzdaki gruplar Google Gruplar'da kullanılamaz: Bu nedenle, aşağıdaki gibi özelliklere erişemezsiniz:
- Grup görüşmesi geçmişi
- Üye ve abonelik ayarları
- Grup e-posta altbilgileri, konu satırı önekleri ve mesaj denetleme ayarları
- Mevcut gruplar silinmez: Sizin veya kullanıcılarınızın oluşturduğu gruplar, Google Workspace hesabınızda kalır. Daha önce gruplara mesaj gönderebilen kişiler e-posta göndermeye devam edebilir. Bir grubun kullanılmasını engellemek için grubu silmeniz gerekir.
- Yönetici Konsolu'ndaki gruplara erişmeye devam edebilirsiniz: Yönetici olarak, kuruluşunuzun tüm gruplarına Yönetici Konsolu'ndan erişmeye devam edebilirsiniz.
Gruplar İşletme Sürümü'nü tekrar etkinleştirme
Google Gruplar İşletme Sürümü'nü daha sonra yeniden etkinleştirirseniz:
- Kuruluşunuzdaki gruplar Google Gruplar'da geri yüklenir: Siz ve kullanıcılarınız, gruplarınızın gelişmiş ayarlarına groups.google.com adresinden erişebilirsiniz.
- Silinen gruplar geri yüklenmez: Google Gruplar İşletme Sürümü'nü devre dışı bıraktıktan sonra sildiğiniz gruplar geri yüklenmez.
- İleti dizisi geçmişine erişim geri yüklenir: İleti dizisi geçmişinin etkin olduğu grupların geçmişinde, Gruplar İşletme Sürümü devre dışıyken yayınlanan grup iletileri yer alır. Gruplar İşletme Sürümü'nün etkinleştirilmesi veya devre dışı bırakılması, iletilerin geçmişte saklanıp saklanmayacağını etkilemez. Ancak, kullanıcılar yalnızca Google Gruplar İşletme Sürümü etkinse mesaj geçmişine erişebilir.