Als beheerder van Groepen kunt u elke groep in uw organisatie verwijderen, ongeacht of u de groep heeft gemaakt. Als u een groep verwijdert, kan deze niet worden hersteld. Leden hebben geen toegang meer tot bestanden of andere items die in de groep zijn gedeeld. Berichten die naar het groepsadres worden gestuurd, worden niet meer bezorgd.
Een groep verwijderen
Via de Beheerdersconsole
-
Ga in de Google Beheerdersconsole naar Menu
Directory
Groepen.
Hiervoor is het beheerdersrecht Groepen vereist.
- Zo verwijdert u één groep:
- Plaats de muisaanwijzer op de groep die u wilt verwijderen en klik op Meer
Groep verwijderen.
- Klik op Groep verwijderen.
- Plaats de muisaanwijzer op de groep die u wilt verwijderen en klik op Meer
- Zo verwijder je meerdere groepen:
- Vink de vakjes aan naast de groepen die je wilt verwijderen.
- Klik bovenaan op Groepen verwijderen
Groepen verwijderen.
Via Google Groepen
Hiervoor moet u Google Groepen voor bedrijven aanzetten.Mensen in uw organisatie die groepseigenaar zijn, kunnen hun groepen ook verwijderen via Google Groepen.
- Log in bij Google Groepen.
- Klik op de naam van een groep.
- Klik links op Groepsinstellingen
Groep verwijderen.
- Klik op Groep verwijderen.
- Klik op OK om dit te bevestigen.