Als Groepen-beheerder bepaalt u of gebruikers toegang hebben tot de interne groepen van uw organisatie in de Google Groepen-app. Deze is beschikbaar via de App Launcher en op groups.google.com. U doet dit door de service Google Groepen voor bedrijven aan of uit te zetten voor hun account in de Beheerdersconsole.
Als u Google Groepen voor bedrijven aanzet, worden er ook functies toegevoegd, zoals voor gemodereerde gesprekken en gezamenlijke inboxen. Daarna kunt u organisatiebreed beleid instellen voor het maken van, toegang krijgen tot en werken in groepen in Google Groepen.
Google Groepen voor bedrijven aan- of uitzetten
Voordat u begint: als u een service wilt aan- of uitzetten voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid (om de toegang per afdeling in te stellen) of in een toegangsgroep (om gebruikers in een of meer afdelingen toegang te geven).-
Ga in de Google Beheerdersconsole naar Menu
Apps
Google Workspace
Google Groepen voor bedrijven.
Ga naar Google Groepen voor bedrijvenHiervoor is het beheerdersrecht Google Groepen voor bedrijven vereist.
- Klik op Servicestatus.
-
Als u een service voor iedereen in uw organisatie wilt aan- of uitzetten, klikt u op Aan voor iedereen of Uit voor iedereen. Klik dan op Opslaan.
-
(Optioneel) Zo zet u een service aan of uit voor een organisatie-eenheid:
- Selecteer links de organisatie-eenheid.
- Selecteer Aan of Uit om de servicestatus te wijzigen.
- Kies een van deze opties:
- Als de servicestatus is ingesteld op Overgenomen en u de bijgewerkte instelling wilt behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wijzigt, klikt u op Overschrijven.
- Als de servicestatus is ingesteld op Overschreven, klikt u op Overnemen om de instelling hetzelfde te maken als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid, of op Opslaan om de nieuwe instelling te behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wijzigt.
Meer informatie over de organisatiestructuur.
- (Optioneel) Als u een service wilt aanzetten voor een groep gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden, selecteert u een toegangsgroep. Ga voor meer informatie naar Toegang tot services aanpassen met toegangsgroepen.
Wat gebeurt er in de volgende situaties?
Bestaande groepen in de beheerdersconsole heeft
Nadat u Google Groepen voor bedrijven heeft aangezet, zijn alle groepen die u al heeft gemaakt in de Beheerdersconsole beschikbaar in de Groepen-directory van gebruikers in Google Groepen. Welke groepen een gebruiker ziet, hangt af van de zichtbaarheidsinstellingen van de groep. Het kan 24 uur duren voordat de groepen worden weergegeven. De huidige instellingen voor delen blijven behouden in uw bestaande groepen.
Google Groepen voor bedrijven uitzetten
Als u Google Groepen voor bedrijven uitschakelt, gebeurt het volgende:
- De groepen van uw organisatie zijn niet beschikbaar in Google Groepen. Daarom heeft u geen toegang tot functies zoals:
- Geschiedenis van groepsgesprekken
- Instellingen voor leden en abonnementen
- Instellingen voor e-mailvoetteksten voor groepen, voorvoegsels voor de onderwerpregel en berichtmoderatie
- Bestaande groepen worden niet verwijderd: Groepen die u of uw gebruikers hebben gemaakt, blijven in uw Google Workspace-account staan. Mensen die toestemming hebben om te posten in de groep, kunnen dit blijven doen via e-mail. Als u wilt dat een groep niet meer wordt gebruikt, moet u de groep ook verwijderen.
- U heeft nog steeds toegang tot groepen in de Beheerdersconsole: Als beheerder heeft u nog steeds toegang tot alle groepen van uw organisatie in de Beheerdersconsole.
Google Groepen voor bedrijven weer aanzetten
Als u Google Groepen voor bedrijven later weer aanzet, gebeurt het volgende:
- De groepen van uw organisatie worden hersteld in Google Groepen: U en uw gebruikers hebben toegang tot geavanceerde instellingen voor uw groepen op groups.google.com.
- Verwijderde groepen worden niet hersteld: Als u groepen verwijdert nadat u Google Groepen voor bedrijven heeft uitgezet, kunnen deze groepen niet worden hersteld.
- De toegang tot de gespreksgeschiedenis wordt hersteld: Voor groepen waarvoor de gespreksgeschiedenis aanstond, bevat de geschiedenis groepsberichten die zijn gepost toen Google Groepen voor bedrijven uitstond. Of Google Groepen voor bedrijven aan- of uitstaat, heeft geen invloed op of berichten worden opgeslagen in de geschiedenis. Gebruikers hebben echter alleen toegang tot de berichtgeschiedenis als Google Groepen voor bedrijven aanstaat.