Gebruikers verwijderen uit of uitsluiten van een groep

Deze pagina is bedoeld voor beheerders die groepen beheren voor een organisatie. Als u geen beheerder bent en hulp nodig heeft bij het beheren van uw eigen groepen, gaat u naar het Informatiecentrum.

Als Groepen-beheerder kunt u gebruikers verwijderen uit alle groepen in uw organisatie, ook groepen die u niet zelf heeft gemaakt. U kunt ook gebruikers uitsluiten van groepen.

Leden verwijderen uit een groep

Als u een lid uit een groep verwijdert, krijgt deze persoon geen e-mails meer die naar de groep worden gestuurd. Als u een lid verwijdert, wordt het gebruikersaccount niet verwijderd.

Als u de groepseigenaar verwijdert, werkt de groep ook nog steeds. U kunt als beheerder de groep beheren of eigenaarsrechten aan een andere gebruiker toewijzen.

Via de Beheerdersconsole

  1. Ga in de Google Beheerdersconsole naar Menu en dan Directory en dan Groepen.

    Hiervoor is het beheerdersrecht Groepen vereist.

  2. Klik op de naam van een groep en dan Leden.
  3. Voer een van de volgende acties uit:
    • Eén lid verwijderen: plaats de muisaanwijzer op het lid en klik op Verwijderen
    • Meerdere leden verwijderen: Vink de vakjes aan naast de leden en klik op Leden verwijderen .
  4. Klik op Leden verwijderen om te bevestigen.

Via Google Groepen

Hiervoor moet u Google Groepen voor bedrijven aanzetten.
  1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Leden.
  4. Plaats de cursor op elk lid dat u wilt verwijderen en dan vink het vakje aan naast de naam.
  5. Klik rechtsboven op Lid verwijderen  en dan OK om te bevestigen.

Tip: In het informatiecentrum vindt u meer informatie over hoe u de groepen van uw organisatie kunt beheren via Google Groepen.

Een gebruiker uitsluiten van een groep

Via Google Groepen

Hiervoor moet u Google Groepen voor bedrijven aanzetten.

Sluit mensen uit van een groep om te voorkomen dat ze deelnemen aan die groep. Als u iemand uitsluit van een groep, kan deze persoon de groep wel zien of zoeken, maar kan deze alleen worden toegevoegd of uitgenodigd om deel te nemen als u de persoon weer toelaat.

Berichten die naar een groep worden gestuurd, worden niet bezorgd bij uitgesloten gebruikers. Uitgesloten gebruikers hebben geen rechten om berichten naar de groep te sturen.

Bekijk de stappen in het informatiecentrum: Mensen uitsluiten van een groep