Uw Data Studio Pro-abonnement opzeggen

Als u Data Studio Pro niet meer in uw organisatie wilt gebruiken, zegt u uw abonnement op. Als u het maandelijkse flexibele model gebruikt voor facturering en u uw abonnement opzegt, stoppen de betalingen voor uw Data Studio Pro-services onmiddellijk.

Wat gebeurt er als ik mijn abonnement opzeg?

Als u uw abonnement opzegt, worden al uw Data Studio Pro-licenties beëindigd. Uw gebruikers verliezen de toegang tot alle Data Studio Pro-functies en de facturering stopt onmiddellijk.

Als u een Data Studio Pro-abonnement opzegt, gebeurt het volgende:

  • Gebruikers kunnen de kosteloze versie van Data Studio blijven gebruiken.
  • Data Studio Pro-functies in rapporten die zijn verplaatst naar of gemaakt in een team workspace of sandbox die bij een geannuleerd Data Studio Pro-project horen, werken niet meer. Ga naar Over Data Studio Pro voor meer informatie over deze functies.
  • Team workspaces en mappen worden mogelijk ontoegankelijk. Sla de URL's van belangrijke rapporten op als bookmarks om te zorgen dat ze beschikbaar blijven.
  • Als u een geannuleerd project verwijdert, wordt alle content die nog in dat project staat, definitief verwijderd.
  • Alle meldingen worden gedeactiveerd.
  • Gebruikers of groepen die u het recht Kan planningen maken heeft gegeven, houden dit recht. U kunt dit recht niet aan andere gebruikers geven.

U kunt Data Studio Pro opzeggen en uw andere abonnementen, zoals Google Workspace, actief laten. Als u een actief Workspace-abonnement heeft en u Data Studio Pro opzegt, heeft u nog steeds toegang tot uw factureringsaccounts.

Nadat u het abonnement heeft opgezegd, kunt u binnen 30 dagen de Data Studio Pro-functies weer gebruiken in een project. Hiervoor moet u zich opnieuw abonneren op Data Studio Pro en het project opnieuw koppelen.

Na 30 dagen

  • De content van een geannuleerd Data Studio Pro-project wordt verplaatst naar een kosteloos Data Studio-project.
  • Alle team workspaces die bij het geannuleerde Data Studio Pro-project horen, worden definitief verwijderd.
  • Als het geannuleerde Data Studio Pro-project content in een team workspace heeft en die workspace beheerders met actieve accounts heeft, wordt de eigendom van die content overgedragen aan een workspace-beheerder. Als er geen actieve accounts van de team workspace zijn, blijft de content 'zonder eigenaar' in het geannuleerde Data Studio Pro-project.
  • Als het geannuleerde Data Studio Pro-project content in een sandbox heeft en het account van die sandbox-eigenaar nog steeds actief is, wordt die content teruggezet naar de locatie Eigendom van mij van die eigenaar in de kosteloze versie van Data Studio. Als het account van de sandbox-eigenaar niet meer bestaat, blijft de content 'zonder eigenaar' in het geannuleerde Data Studio Pro-project.
  • Als er geen nieuwe eigenaar aan de content kan worden toegewezen, blijft het project een geannuleerd Data Studio Pro-project. De projecteigenaar kan een nieuwe contenteigenaar toewijzen.

Je abonnement opzeggen

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Voordat u begint: Uw gebruikers moeten content die ze willen bewaren, verplaatsen vanuit de team workspace van het Data Studio Pro-project naar de locatie Eigendom van mij in de kosteloze versie van Data Studio.

  1. Ga in de Google Beheerdersconsole naar Menu en dan Facturering en dan Abonnementen.

    Hiervoor is het recht Factureringsbeheer vereist.

  2. Klik op Data Studio Pro en dan Abonnement opzeggen.
  3. Meer informatie over kosten nadat u een abonnement heeft opgezegd.
  4. Selecteer een reden voor het opzeggen en dan klik op Doorgaan en dan Doorgaan met opzeggen.
  5. Vink het vakje aan om te bevestigen dat u de informatie heeft gelezen en wilt doorgaan.
  6. Voer uw e-mailadres in en dan klik op Mijn abonnement opzeggen.