Om du ställer in lagringsregler eller spärrar för dina Google Workspace-data med Google Vault kan din organisation förlora data när du byter Google Workspace-utgåva. Data skyddas inte i följande scenarier:
- Du byter till en utgåva som inte inkluderar Vault. En lista över utgåvor som stöds finns på den här sidan under Utgåvesupport .
- Du byter till en utgåva som inte inkluderar en tjänst som stöds av Vault.
- Du växlar från en utgåva som inkluderar en Vault-licens till en utgåva som har tillgängliga Vault-tilläggslicenser.
- Du avslutar din Google Workspace-prenumeration helt och hållet.
Kontrollera om du har lagringsregler eller spärrar för data
För stora organisationer, be era juridiska och affärsmässiga team att granska om de har fastställt lagringsregler eller spärrat data.
För små organisationer kan du hoppa över dessa steg om du aldrig har konfigurerat något i Arkiv. Om du är osäker kan du kontrollera dina Arkiv-inställningar:
- Gå till https://vault.google.com och logga in med ditt Google Workspace-superadministratörskonto.
- Klicka på Rapporter .
- Klicka på Domänspärrar , Användarspärrar och Gruppspärrar . Om någon av dessa sidor listar spärrar bör du följa instruktionerna nedan för att exportera din organisations data.
- Klicka på Meny
Retention .
- På sidan Standardregler bekräftar du att alla värden är Ingen standardlagring eller Inte angiven . Om några standardregler har andra värden bör du följa instruktionerna nedan för att exportera din organisations data.
- Klicka på Anpassade lagringsregler . Om några anpassade lagringsregler har angetts bör du följa instruktionerna nedan för att exportera din organisations data.
Vad händer när du byter eller avbryter
När du byter eller avbryter:
Alla lagringsregler och spärrar är inaktiverade – Utan skyddet av lagringsregler och spärrar omfattas data från användare eller administratörer av standardprocesser för borttagning . Data som raderades för mer än 30 dagar sedan kan omedelbart raderas från alla Googles system. Raderad data kan inte återställas.
Dina Arkiv-inställningar raderas – 30 dagar efter att du byter till en utgåva som inte inkluderar Arkiv eller avslutar din prenumeration raderas alla lagringsregler, ärenden och spärrar. Om du köper Arkiv igen mer än 30 dagar efter att du bytte eller avslutade prenumerationen måste du konfigurera det som om du vore en ny kund.
Dina granskningsdata i Arkiv raderas – Ungefär 30 dagar efter att du byter till en version som inte inkluderar Arkiv eller avslutar din prenumeration raderas dina granskningsdata. Granskningsdata är en logg över alla åtgärder som vidtas av Arkiv-användare, till exempel att söka data och ställa in lagringsregler.
Innan du byter eller avbryter
- Exportera din organisations data med dataexportverktyget . Exporten inkluderar data som har raderats men bevarats av en lagringsregel eller spärr i Arkiv.
- Exportera din organisations arkivgranskningsdata från arkivgranskningsrapporten .
- Avgör om du behöver implementera lagring av e-post- och chattmeddelanden för din organisation.
- Om du byter till en utgåva som har en Vault-tilläggslicens måste både Vault-tilläggslicensen och den lägre Workspace SKU:n tilldelas innan den gamla licensen tas bort. Annars riskerar du att förlora data eftersom du har nedgraderat till en utgåva som inte inkluderar en Vault-licens.
Du kan inte spara dina Arkiv-inställningar, inklusive lagringsregler och spärrar. Om du däremot köper Arkiv igen inom 30 dagar återställs dina Arkiv-inställningar och granskningsdata.
Utgåva stöd
| Valvlicenser ingår | Tilläggslicenser för Vault tillgängliga |
|---|---|
| För information om kompatibla utgåvor, kontakta Googles försäljning . |