Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning-add-on en Education Plus. Ondersteunde add-ons voor deze functie: Google AI Pro for Education.
Als beheerder kunt u gebruikersgoedkeuring vereisen voor Google Workspace Studio-stappen die gegevens buiten uw organisatie delen, bijvoorbeeld stappen die content toevoegen aan een bestand of een bericht sturen naar een externe groep.
Als gebruikersgoedkeuring vereist is, moeten gebruikers alle stappen in een flow goedkeuren die gegevens extern delen voordat de flow kan worden voortgezet. Zo worden de gegevens van uw organisatie beschermd.
Gebruikersgoedkeuring aanzetten
-
Ga in de Google Beheerdersconsole naar Menu
Apps
Google Workspace
Workspace Studio.
Hiervoor is het beheerdersrecht Service-instellingen vereist.
- Stel onder Goedkeuringen de vereisten voor gebruikersgoedkeuring in voor de volgende opties:
- Gevoelige stappen: Verschijnt voor stappen die gegevens extern delen. De standaardinstelling is Gebruiker laten bepalen.
- Aangepaste stappen: Van toepassing op aangepaste stappen en Google Workspace-add-ons als de instellingen voor aangepaste stappen aanstaan. De standaardwaarde is Nooit (omdat aangepaste stappen standaard uitstaan). Ga naar Aangepaste stappen voor Google Workspace toestaan of blokkeren voor meer informatie.
- Stappen voor integratie met derden: Van toepassing op stappen voor integratie met derden als integratie-instellingen aanstaan. De standaardwaarde is Nooit (omdat integratie-instellingen standaard uitstaan). Ga voor meer informatie naar Stappen voor Workspace-integratie toestaan of blokkeren.
- Altijd: Gebruikers moeten elke stap handmatig goedkeuren.
- Gebruiker laten beslissen: Gebruikers kunnen stappen eenmalig goedkeuren, permanent goedkeuren of het verzoek weigeren.
- Nooit: Er is nooit goedkeuring van de gebruiker vereist. Deze stappen worden automatisch goedgekeurd.
- Selecteer een optie in het vak Vereisen dat gebruikers stappen goedkeuren waardoor gegevens worden gedeeld met externe gebruikers:
- Altijd: Gebruikers moeten elke stap handmatig goedkeuren.
- Gebruiker laten bepalen: Werkt hetzelfde als de optie Altijd. Er komt een wijziging aan waardoor gebruikers kunnen bepalen of ze deze stappen handmatig willen goedkeuren of automatisch willen laten goedkeuren.
- Nooit: Er is nooit goedkeuring van de gebruiker vereist. Deze stappen worden automatisch goedgekeurd.
- Klik op Opslaan.
Opmerkingen:
- Als je nu Gebruiker laten bepalen selecteert, is het gedrag hetzelfde als bij Altijd. Dit betekent dat gebruikers elke stap handmatig moeten goedkeuren waardoor gegevens extern worden gedeeld. Er komt een wijziging waarmee gebruikers kunnen bepalen of ze deze stappen handmatig willen goedkeuren of automatisch willen laten goedkeuren.
- Als uw versie gegevensbescherming ondersteunt, kunt u ook aangepaste regels maken om goedkeuring te vereisen of acties te blokkeren op basis van gegevens die u kiest. Ga naar Beveiligingsadvies voor gegevensbescherming voor meer informatie.