Als beheerder van Google Workspace hebt u een Workspace-abonnementslicentie nodig die Google Vault omvat om Vault te kunnen gebruiken. U kunt bepalen wie binnen uw organisatie toegang heeft tot de Vault-service door Vault voor die personen in uw Google Admin-console in of uit te schakelen. Schakel Vault bijvoorbeeld in voor accounts die gemachtigd zijn om Vault-functies uit te voeren en schakel de service uit voor alle anderen.
Opmerking:
- Het in- of uitschakelen van Vault heeft geen invloed op welke accounts door Vault worden gearchiveerd. Alle gebruikersaccounts met een Vault-licentie kunnen worden gearchiveerd.
- Deze instelling heeft geen invloed op welke accounts de bewaartermijn kunnen wijzigen, naar gegevens kunnen zoeken of andere Vault-functies kunnen uitvoeren. Gebruikers moeten over de juiste Vault-rechten beschikken om met Vault te kunnen werken.
- Als u Vault voor iedereen in uw organisatie inschakelt, verschijnt het Vault-pictogram in de lijst met apps van iedereen. Gebruikers zonder Vault-rechten kunnen in de war raken door de aanwezigheid van een app die ogenschijnlijk niet functioneert. Als uw domein organisatie-eenheden bevat, raden we u aan de toegang te beperken tot organisatie-eenheden die Vault-rechten hebben.
Hoe wijzig je wie zich kan aanmelden bij Vault?
Voordat u begint: Om een service voor bepaalde gebruikers in of uit te schakelen, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid (om de toegang per afdeling te beheren) of voegt u ze toe aan een toegangsgroep (om toegang te verlenen aan gebruikers binnen of tussen afdelingen).Ga in de Google Admin-console naar Menu.
Apps
Google Werkruimte
Google Vault .
Hiervoor is beheerdersrechten voor service-instellingen vereist.
- Klik op Servicestatus .
Om een service voor iedereen in uw organisatie in of uit te schakelen, klikt u op 'Aan voor iedereen' of 'Uit voor iedereen' en vervolgens op ' Opslaan' .
- (Optioneel) Om een service voor een organisatie-eenheid in of uit te schakelen:
- Selecteer aan de linkerkant de organisatie-eenheid.
- Om de servicestatus te wijzigen, selecteert u Aan of Uit .
- Kies er één:
- Als de servicestatus is ingesteld op 'Overgenomen' en u de bijgewerkte instelling wilt behouden, zelfs als de instelling van de bovenliggende service verandert, klikt u op 'Overschrijven' .
- Als de servicestatus is ingesteld op 'Overschreven' , kunt u op 'Overnemen' klikken om terug te keren naar dezelfde instelling als het bovenliggende element, of op ' Opslaan' klikken om de nieuwe instelling te behouden, zelfs als de instelling van het bovenliggende element verandert.
Leer meer over organisatiestructuur .
- (Optioneel) Om een service in te schakelen voor een groep gebruikers binnen of tussen organisatie-eenheden, selecteert u een toegangsgroep. Zie Toegang tot services aanpassen met toegangsgroepen voor meer informatie.